Mijn favoriete bijbaantjes

0
655

Ik heb aan de universiteit van Tilburg zowel mijn bachelor als mijn master Economics behaald. Ik was nog erg jong toen ik afstudeerde, 21 jaar oud, en had nog geen zin om een carrière te beginnen en te stabiliseren in Nederland. Daarom besloot ik naar het buitenland te vertrekken en daar voor twee jaar te wonen en te werken. Uiteindelijk ben ik in Zuid-Korea terecht gekomen, en heb daar de leukste twee jaar van mijn leven gehad. Natuurlijk om dit te kunnen veroorloven heb ik veel bijbaantjes moeten doen, daarom schrijf ik in dit artikel over de bijbaantjes die ik heb gedaan, en welke me het beste zijn bevallen.

De baantjes die ik heb gedaan

In totaal heb ik vijf verschillende baantjes gedaan. Subtitlor, magazijnwerker, language supporter, eten bezorger en e-commerce marketing. Dit zijn erg verschillende baantjes en sommige waren een stuk leuker en interessanter dan anderen. Alle baantjes hebben op hun eigen manier aan mijn ontwikkeling en groei meegeholpen. Achteraf heb ik van geen enkel baantje spijt gehad en ben ik blij dat ik deze ervaringen heb opgedaan. Nu ik terug in Nederland ben ik op zoek naar een vaste baan, en ik denk dat het werken van bijbaantjes zeker zal helpen bij mijn eerste echte baan.

De baantjes van minder leuk naar leuk.

Het minst leuke baantje was als magazijnwerker. Dit werk was fysiek zwaar, erg eentonig, en ontzettend saai. Ook was het in het magazijn in de zomer heel warm, en waren de acht uur lange werksessies erg afzien. Daarna was etensbezorger het minst leuke. Op zich was het fijn lekker buiten bezig te zijn, en als het lekker weer was was het werk prima te doen. Maar op dagen dat het regende en ik kletsnat en koud op de fiets zat was het erg zwaar. Als language supporter werkte ik voor LG. LG ontwikkelt een smart tv die je met stem commando’s kan besturen. Dus ze hadden Nederlanders nodig die Nederlandse zinnen schreven. Erg leuk en interessant werk. Op één na leukste was mijn baantje als subtitlor, waarbij ik ondertiteling maakte voor de Amerikaanse show ‘the office’. Het leukste was mijn baantje in e-commerce marketing. Lekker op kantoor werken met een leuk team van collega’s.

Als je ooit een bijbaantje nodig hebt raad ik aan iets te vinden wat minder fysiek is, en waarbij je leuke collega’s hebt. Met leuke collega’s vliegt de dag zo voorbij, en heb je veel minder het gevoel dat je aan het werk bent.