Met een houtkachel geniet je van een knapperend haardvuur

0
616

Wil je genieten van een knapperend haardvuur? Koop dan een houtkachel. Zowel tijdens de koude winterdagen als tijdens de koele lente- en herfstdagen kun je dan genieten van de sfeer, de geur en de aangename warmte van een houtkachel. Je moet natuurlijk wel de juiste houtkachel kiezen. Dat is niet eenvoudig, want er is veel keuze. Bovendien moet je bij het maken van een keuze rekening houden met de voor- en nadelen van de verschillende soorten kachels. Zo heeft een vrijstaande houtkachel als voordeel dat hij extra zuinig is, terwijl een hangende kachel als voordeel heeft dat hij minder ruimte in beslag neemt. Let bij het maken van een keuze ook op het vermogen van de houtkachel. Een kachel met een te hoog vermogen brandt niet optimaal, terwijl met een kachel met een te laag vermogen niet de hele ruimte kan worden verwarmd.

Verschillende soorten houtkachels

Een vrij in de ruimte staande houtkachel brengt met zijn geur en geluid sfeer en beleving mee. De inbouw houtkachel is een inzethaard of een inbouwhaard. Inzethaarden kunnen dankzij hun compacte vorm en een strak afgewerkte  vorm in de opening van een schouwmantel worden geschoven, terwijl er voor de volledig in de schoorsteenmantel ingebouwde inbouwhaarden doorgaans een nieuwe schouw wordt gebruikt. Een inzet kachel kan een goede keus zijn als er in jouw woning al een schouw aanwezig is, want die kachel kan dan in de bestaande schouw worden geplaatst. Er wordt dan gezorgd voor een veilige manier van stoken en een hoger rendement. Kies je voor een hangende kachel met drie ruiten? Dan geniet je ongetwijfeld van het mooie vuuraanzicht.

Met een gaskachel combineer je warmte en sfeer in huis met gemak

Wannneer is een gaskachel wellicht de beste keuze? Als je warmte en sfeer in huis wilt combineren met gemak. Met een gaskachel, die doorgaans te bedienen is via jouw smartphone of tablet, kun je immers met één druk op de knop genieten van een vlammenspel dat niet van echt is te onderscheiden. Die kachel is dus een echte sfeermaker.

Verschillende soorten gaskachels

Een vrijstaande kachel kan eenvoudig in iedere ruimte worden geplaatst. Inbouw kachels zijn er in zowel een drie, vier of vijfzijdige hoekopstelling als in een doorkijk en front. Inzet gaskachels kunnen, mits je het juiste en passende model kiest, in een bestaande haard worden geplaatst. Beschik je over weinig ruimte? Kies dan voor een hangende gaskachel.