Kies voor financial lease

0
734

Wanneer je ondernemer bent kan het soms noodzakelijk zijn om te beschikken over een mooie, goede bedrijfsauto. Echter beschikt niet elke ondernemer over het budget om zo’n auto aan te schaffen. Zeker niet op het moment dat je als ondernemer pas net begonnen bent met ondernemen. Om toch verzekerd te zijn van een mooie, goede bedrijfsauto kan het aan te raden zijn om te kiezen voor financial lease. Dit is een vorm van leasen waarbij de auto uiteindelijk wel van jou wordt, maar je niet de gehele investeringskosten met betrekking tot het aanschaffen van een bedrijfsauto in één keer hoeft te betalen.

Financial lease

Het kiezen voor financial lease heeft voor veel zzp’ers en ondernemers een hoop voordelen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het feit dat je niet in één keer de kosten van de gewenste auto hoeft te betalen. Vaak betaal je een bepaald aanschafbedrag wanneer je kiest voor financial lease. Daarna betaal je gedurende een vastgestelde periode, een maandelijks bedrag om de auto te kunnen rijden. Na afloop van deze periode kun je met behulp van een slottermijn het resterende bedrag betalen zodat de auto uiteindelijk echt van jou wordt. Ook belastingtechnisch heeft het kiezen voor financial lease een aantal voordelen. Vaak bepaal je een bepaald percentage aan rente welke fiscaal aftrekbaar is. Wanneer je graag wil weten hoe dit voor jou als ondernemer zit, is het raadzaam om dit na te vragen bij je belastingadviseur of bij de lease maatschappij waar jij graag een occasion wil gaan leasen. Wanneer jij ondernemer bent en interesse hebt in financial lease kun je eens een kijkje nemen bij het grootste occasion lease aanbod van Nederland. Hier kun je terecht voor het leasen van allerlei occasions waaronder import auto’s.

Occasion lease

Je hoeft aan de dag van vandaag niet perse een nieuwe auto te leasen. Als ondernemer of als zzp’er is het misschien nog wel aantrekkelijker om een occasion te leasen. Dit omdat de aanschafwaarde van een occasion vaak goedkoper is dan die van een nieuwe auto. Daarnaast zijn veel occasions vaak voorzien van extra opties, zonder dat je hiervoor bijkomende kosten hoeft te betalen. Dit is vaak wanneer je een nieuwe auto gaat kopen wel het geval. Vaak betaal je dan de nodige extra kosten wanneer je kiest voor extra opties. Wanneer je op zoek bent naar een mooie occasion die je wilt gaan leasen, is het raadzaam eens op zoek te gaan naar het grootste occasion lease aanbod. Hier zal je vast en zeker de door jou gewenste bedrijfsauto gaan vinden die je kunt gaan leasen. Hierdoor blijft er dan als het goed is nog genoeg vermogen over voor het doen van andere investeringen.