Hoe zorg je voor je gazon?

0
362

Er zijn erg veel manieren om voor je gazon te zorgen. Wanneer je voor je gazon wilt zorgen, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat het genoeg van deze drie punten heeft: water, licht en voeding. Wanneer een plant van één van deze drie punten niet genoeg heeft, dan verzwakt hij en is er een kans dat hij dood gaat. Nog een mogelijkheid is dat je plant verzwakt en een andere plant die minder van deze drie punten nodig heeft hiervoor in de plaats gaat groeien. In het geval van een gazon, is het vaak mos wat terug groeit in de plaats van het gras. Dit is niet gewenst en daarom kun je hier onder andere vinden hoe je ervoor kunt zorgen dat er geen mos in je gewas groeit. Ook kun je hier vinden wat de beste manier is om voor jouw gazon te zorgen. 

 

Hoe hou je je gazon gezond?

Je kunt je gazon erg makkelijk gezond houden. Een van de manieren om je gazon gezond te houden is simpelweg af en toe kijken of het gras er goed bij ligt. Als dit niet het geval is, komt het waarschijnlijk door een gebrek aan één van de drie eerder genoemde punten. Voor voeding kun je bijvoorbeeld meststoffen kopen. Wanneer je ervoor kiest om meststoffen te kopen, is het belangrijk dat je eerst andere ongewenste planten verwijdert zodat deze niet sneller gaan groeien door de meststoffen. Daarnaast is het belangrijk dat je ook nog genoeg water beschikbaar hebt voor je gazon. Zorg er ook voor dat een zo klein mogelijk deel van het gazon in de schaduw ligt aangezien het gras ook licht nodig heeft. 

 

Hoe verwijder je onkruid van je gazon?

Onkruid kun je verwijderen, maar je kunt het bijvoorbeeld ook voorkomen wanneer de eerder genoemde drie punten, dus water, licht en voeding goed zijn. Dan groeit je gazon en dus het gras erg sterk een voorkom je onkruid zoals mos. Ook kun je je gazon beluchten, hierdoor kan het water voor het gras beter naar de wortels zakken. Wanneer je dit doet, kun je verwachten dat er weinig tot geen onkruid zal groeien.

 

Wat kun je doen nadat onkruid gegroeid is?

Wanneer je er bijvoorbeeld voor kiest om een onkruid plantje te verwijderen en dus uit de grond te trekken, moet je er ook voor zorgen dat de wortels goed mee komen. Wanneer je dit gedaan hebt, kun je graszaad kopen. Wanneer je dit gedaan hebt, weet je zeker dat er gras terug groeit. Houd de plekken waar je dit gedaan hebt in de gaten en geef ze genoeg water en mest. Wanneer het mogelijk is, is het goed om ervoor te zorgen dat al het licht hierop kan vallen.