Hoe modelabel NIKKIE groot werd

0
314

Je kunt er tegenwoordig bijna niet meer omheen: fashionlabel NIKKIE. Het is één van de snelst groeiende vrouwenmerken in ons land. Kleding van het label NIKKIE wordt tegenwoordig in meer dan 600 brand stores, boetieks, shop-in-shops en warenhuizen door heel Europa én Azië verkocht. NIKKIE is ongekend populair op zowel de Europese als de Aziatische markt. Het merk is inmiddels dan ook uitgegroeid tot een volwaardige speler in de internationale markt. Maar wat weten we eigenlijk van het merk? En hoe is het zo ontzettend hard gegroeid in zo’n korte periode? Met enkele kledingstukken van NIKKIE in mijn kast, was ik hier toch wel nieuwsgierig naar.

De oprichting van NIKKIE

Nikkie Plessen kennen we allemaal nog wel van vroeger, toen ze haar carrière jong begon als actrice. Ze speelde in verschillende films en series. Daarnaast presenteerde ze dagelijkse shows voor RTL en MTV Networks. Van jongs af aan was ze al gefascineerd door alles wat met mode te maken heeft. Ze werd dan ook geselecteerd als presentatrice voor het TV programma Project Runway. Tijdens dit programma werd haar droom van een eigen fashionlabel dan ook aangewakkerd. In 2012 besloot ze dan ook om haar droom te verwezenlijken met de oprichting van modemerk NIKKIE. Ze lanceerde een kleine collectie die haar persoonlijke stijl representeerde: vrouwelijk, edgy en sexy.

Stijlicoon Kate Moss

Sinds de lancering van de eerste collectie, deed NIKKIE het al goed in de markt. Er was veel lof en bewondering voor de stoere, maar toch vrouwelijke en sexy kleding. En dit ging niet onopgemerkt voorbij. Modeontwerper Nikkie Plessen maakte in 2016 kennis met haar grote stijlicoon Kate Moss. Het supermodel personaliseert de visie van NIKKIE: sterk en stoer, maar tegelijkertijd vrouwelijk en sexy. Kate Moss is tegenwoordig dan ook het internationale gezicht van NIKKIE. Ieder seizoen is Kate Moss zichtbaar in alle campagne-uitingen van het modelabel. Daarnaast stelt Kate Mosse telkens haar favorites-lijn samen, genaamd ‘Selected by Kate Moss’. Naast Kate Moss worden er steeds meer beroemdheden in outfits van NIKKIE gespot, zoals voormalig topmodel Tyra Banks en rapper Lil Kleine. 

NIKKIE x Disney 

Naast supermodel Kate Moss is NIKKIE in 2017 ook een exclusieve samenwerking aangegaan met Disney, en dan wel het de iconische Donald Duck. De unieke NIKKIE x Disney collectie was onderdeel van de SS18 collectie. Deze unieke collectie werd getoond in het magische Disneyland Parijs ten overstaan van nationale en internationale sterren als Kate Moss en Martin Garrix. Rapper Lil’ Kleine maakte hier zijn debuut op de catwalk, terwijl de modeontwerper zelf de modeshow vrolijk afsloot met een dansje met Donald Duck. Al met al een groot succes. NIKKIE is niet meer weg te denken uit de internationale modewereld.