Help ik word kaal

0
157

Veel mannen kampen met het probleem van kaal worden. Op sommige plekken is het natuurlijk ideaal om weinig haar te hebben, maar bovenop je hoofd blijven velen het liefst tot het einde der tijden haar hebben. Wat kan je doen tegen beginnende kaalheid? Zijn er oplossingen tegen de inhammen? We vertellen je er meer over in dit blog.

Hoe werkt kaal worden?

Mannen worden geleidelijk kaal. Het begint aan de voorkant en de kruin. De enige plek waar een man altijd haar zal hebben is het achterhoofd.

Kaal worden hoeft niet bij iedereen te gebeuren. Vaak is het genetisch bepaalt. Is jouw opa en/of vader kaal? Dan zit de kans er dik in dat ook jij de klos bent. Een andere oorzaak van kaal worden is de overgevoeligheid van hormonen. Sommige sporters, die veel anabolen gebruiken om snel spiermassa te kweken, worden kaal door de lichamelijke reactie op deze hormonen. Wil je niet kaal worden? Let hier dan op. Het kan zelfs zo zijn dat na het stoppen van deze anabolen, de haren weer terugkomen.

Medicijnen

Tegen kaalheid zijn er twee medicijnen: Minoxidil en Finasteride. Beide doen hun werk en zorgen ervoor dat er minder haarzakjes verdwijnen, maar na het stoppen met de medicijnen gaat het kaal worden minstens net zo hard door. Soms zelfs harder dan voor het nemen van deze medicijnen. De medicijnen zijn getest, maar er is weinig bekend over de gevolgen op lange termijn.

Haartransplantatie

Je hebt ongetwijfeld wel een wat Turkije haartransplantatie verhalen gehoord. Turkije is namelijk hét land om naartoe te gaan wanneer je graag een haartransplantatie wil doen. Bij een haartransplantatie nemen ze haarzakjes weg van behaarde plekken en plaatsen deze dan op de kaler wordende plekken. De haren die uit het zogeheten donorgebied komen, zullen de rest van je leven haar blijven geven. Hiervoor heb je twee methodes: De FUT- en de FUE-methode. Met de FUT-methode wordt in één keer een stripje haar van het donorgebied naar het hoofd gebracht. Met de FUE-methode gaat dit in groepjes. Met de FUE-methode dien je voor de transplantatie kaalgeschoren te worden, maar dit resulteert wel in minder littekens.

Wat ook mogelijk is in het prachtige Turkije, is een baard implantatie. Zo kan je een vollere baard laten zetten op dezelfde manier als een haartransplantatie voor het hoofd.

De meest betrouwbare methode om kaalheid te voorkomen is een haartransplantatie. Medicijnen werken slechts tot op zekere hoogte en de zalfjes die je overal tegenkomt zullen weinig tot geen werk verzetten. Met een transplantatie heb je wél zekerheid op haar.