Gas- en luchtbemonsteringszakken in diverse varianten

0
191

Gaszakken, maar ook luchtbemonsteringszakken zijn uitermate belangrijk. Doordat deze zakken bestaan is de kans op vervuiling door de inhoud van deze zakken een stuk kleiner. Daarnaast is het werken met gevaarlijke stoffen voor veel verschillende medewerkers een stuk simpeler geworden dankzij deze zakken. Stel je bijvoorbeeld eens voor dat jij op dagelijkse basis te maken krijgt met gevaarlijke stoffen, zoals lekkende opslagtanks of gasmenging. Dan ga je toch met een veiliger gevoel elke dag de deur uit, wetende dat je hiervoor speciale en veilige zakken kan gaan gebruiken die jou en de omgeving op de juiste manier zullen beschermen tegen deze ongezonde gassen. Dat is het grootste voordeel van het gebruik van deze zakken, de algemene veiligheid. 

 

Tedlar Bag

De naam van deze soorten zakken is de tedlar bag. Toch is het lastig om het direct te hebben over een tedlar bag, aangezien er verschillende soorten van te verkrijgen zijn. De tedlar bag zorgt ervoor dat de gevaarlijke gassen, maar ook de vluchtige organische stoffen in het algemeen kunnen in deze zakken opgeslagen worden. Deze zakjes zijn dus erg belangrijk, vooral voor bedrijven die veel met deze stoffen werken. Deze stoffen worden afgekort ook wel VOS genoemd, of in het Engels VOC. Deze zakjes zijn er in veel verschillende afmetingen. Zo is het mogelijk om een zakje te bestellen zo klein als een halve liter. Aan de andere kant is het ook mogelijk om te kiezen voor de grootste maat, waar wel duizend liter in kan. Je kan de zakjes dus zo groot krijgen als je maar zou willen.

 

Diverse soorten 

Naast de verschillende formaten, zijn er ook veel verschillende soorten van deze tedlar bags. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor de soorten met een polypropyleen fitting. Ook van deze variant zijn er dus weer veel verschillende formaten beschikbaar. Afhankelijk van jouw wensen kan er zo gekozen worden voor de geschikte soorten, maar ook de juiste formaten en hoeveelheden. Naast het polypropyleen is er ook de PTFE fitting of de RVS fitting. Deze laatste variant is dus zeer geschikt voor gassen die RVS nodig hebben bij het plaatsen in de zak. Ook zijn er zakjes met een ademlucht. Op deze manier is het dus makkelijker om hiervoor te kiezen wanneer de gassen of stoffen op deze specifieke manier in het zakje geplaatst moeten worden. Bij de ademlucht zakjes kan er in het zakje geademd worden, zoals bij een ademluchtbemonstering nodig kan zijn.