Haal Griekse streekproducten in huis

0
612

Griekenland kent een rijke culturele historie en heeft een prachtige natuur. De unieke mix aan berglandschappen en eilandjes maakt dat het een geliefde vakantiebestemming is bij veel Nederlanders. Ook staat Griekenland natuurlijk bekend om bepaalde streekproducten, zoals olijven olijfolie van de oude Griekse olijfgaarden. Naast de olijfolie zijn ook een aantal kruiden zeer geliefd, zoals oregano. Ten derde is ook de Griekse honing populair en wordt door velen gezien als een van de beste in de wereld. De oprichters achter Products for Home hebben Griekse roots en willen via hun webshop iedereen mee laten genieten van de mooie natuurproducten die Griekenland te bieden heeft.

De beste olijfolie komt uit Griekenland

Een van de meest populaire producten uit Griekenland is natuurlijk de olijfolie, bekend over de hele wereld. Vroeger in het Oude Griekenland was de olijfboom al een speciale boom, want deze was gewijd aan de godin Pallas Athena. Athena was een van de voornaamste godinnen en was onder andere de beschermster van de stad Athene. Door heel Griekenland verspreid zijn er verschillende olijfgaarden die perfect gedijen in het warme Griekse klimaat. Veel van de olijven worden zelfs nog steeds handmatig geoogst. Na de oogst worden de olijven gewassen, blaadjes worden verwijderd en vervolgens worden ze geperst. Op deze manier krijg je olijfolie. De olijfolie van Products for Home bevat veel vitaminen en mieralen. Deze olie is het lekkerst koud te gebruiken, bijvoorbeeld door een salade.

Rauwe honing direct van de honingraat

De prachtige en gevarieerde flora en fauna van Griekenland biedt de perfecte leefruimte voor bijen. Daarom wordt er in Griekenland veel honing geproduceerd. Honing is een goede vervanging voor suiker. Er is een verschil tussen rauwe honing en normale honing. Normale honing wordt vaak nog eens verhit, waardoor sommige voedingsstoffen verloren gaan. Rauwe honing daarentegen komt direct van de honingraat. Daarnaast, natuurlijke honing bederft niet. Ook als het wat versuikerd is kan je het nog steeds prima eten. Bij Products for Home kan je rauwe honing kopen.

Vakantie inspiratie nodig?

Als je nog nooit in Griekenland geweest bent, is dit het perfecte excuus om te gaan! Want het is natuurlijk leuk om over Griekse olijfolie en honing te lezen, maar nog veel leuker is het om zelf te gaan proeven op de plek van oorsprong. Boek bijvoorbeeld een tour door een van de olijfgaarden op Kreta of geniet van een lekker kopje thee met honing op een van de Griekse strandjes.

Geen tijd of geld om naar Griekenland af te reizen? Haal dan Griekenland in huis met de producten van Products for Home.