Tuin make over? Gebruik een graafmachine

0
436

Je tuin ziet er niet meer uit, je voelt je niet meer geinspireerd en je denkt aan een volledige make over. Wellicht wil je een vijver of een mooie heuvel met exotische stenen er op. Maar hoe ga je dat voor elkaar krijgen? Ga je een paar vrienden uitnodigen en het zelf doen? Of heb je genoeg budget voor een heuse tuinarchitect? Voor de doe-het-zelvers onder ons, zal je toch echt eerst een ontwerp moeten maken en voor de uitvoer van je plannen, de juiste gereedschappen in huis moeten halen. En waar begin je dan mee? Juist, met een graafmachine.

Het nut van een graafmachine

Als je lichte graafwerkzaamheden moet verrichten is het huren van een minigraafmachine de perfecte oplossing. Ook voor werkzaamheden zoals het verwijderen van boomstronken of andere objecten biedt het huren van een minigraver uitkomst. Het handige aan een minigraver is dat hij makkelijk bestuurbaar is. De machine kan vaak voorzien worden van extra opzetstukken, zoals een grondboor of verschillende scheppen en lepels, zodat hij multi-inzetbaar is. Daarom is hij jouw perfecte partner in het bewerkstelligen van een tuin make over. Maar voordat je begint met het kopen of huren van een graafmachine, moet je wel weten wat daar allemaal bij komt kijken. Je moet namelijk een graafmelding doen en een Klic melding regelen.

Graafmelding doen

Degenen die nog nooit gegraven hebben, zullen niet op de hoogte zijn van het bestaan van een meldingsplicht. Een graafmelding en een Klic melding zijn echter wel essentieel om te zorgen dat jouw tuin make over spoedig zal verlopen. Hoe gaat dit eigenlijk in zijn werk? Lees hieronder alles wat je moet weten omtrent het aanvragen van een klic melding.

Als je met een graafmachine gaat graven, bijvoorbeeld voor het aanleggen van een trampoline of een zwembad, ben je bij wet verplicht om een graafmelding te doen. Met een graafmelding voorkom je graafschade aan kabels en leidingen onder de grond. Graafschade kan leiden tot gevaarlijke situaties in de omgeving. Je draagt met een graafmelding bij aan de veiligheid van de graver.

Klic melding aanvragen

Een Kllic melding is hetzelfde als een graafmelding. Het doen van deze melding is wettelijk verplicht en geldt voor bedrijven én particulieren.  Het maakt hierbij niet uit hoe diep er gegraven wordt. Een Klic melding kost ongeveer 32 euro en kan je gewoon online regelen. Met een werkdag heb je de aanvraag afgerond en kan je beginnen met graven. Neem dit dus mee in de planning van je tuin make over! Wanneer je deze zaken goed regelt, zal je tuin make over een leuke bedoeling zijn. Eentje die je opnieuw zal inspireren, met een prachtige tuin als gevolg. We wensen  je veel succes!

Doe je de klic-melding via Klic App? Let op dat Klic App data levert via het Kadaster, maar niet handelt voor of namens het Kadaster.