Een doorlopende reisverzekering is wel zo handig

0
133

Reis je graag en regelmatig? Dan is de kans groot dat je iedere keer weer een reisverzekering moet afsluiten. Toch kan dat er zomaar bij inschieten. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je besluit een lastminute te boeken en je op stel en sprong op reis gaat. Je moet er toch niet aan denken dat je onverzekerd op reis gaat? Het afsluiten van een doorlopende reisverzekering is dan wel zo handig. Je vergeet met een doorlopende reisverzekering nooit meer je te verzekeren en je kunt dus wanneer je maar wilt op vakantie gaan. Even een weekendje in een vakantiehuisje in Nederland, maar ook wanneer je gaat skiën of gaat backpacken door Australië. Het is bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering wel van belang om te bepalen of je een all risk reisverzekering wilt of een basis reisverzekering.

Waarom zou je kiezen voor een all risk doorlopende reisverzekering?

Heb je verre reizen, buiten Europa, op de planning staan? Wil je gaan studeren in het buitenland of wil je voor langere tijd naar het buitenland voor een avontuurlijke reis? Dan is het fijn te weten dat je al deze zaken kunt verzekeren bij een all risk doorlopende reisverzekering. Er zijn extra opties beschikbaar, die niet mogelijk zijn bij een basisverzekering. Toch kan, voor jou, een basis doorlopende reisverzekering voldoende zijn. Kijk op de site naar de mogelijkheden en naar wat wel en wat niet onder deze verschillende reisverzekeringen valt.

Je koffers bevatten waardevolle spullen

Natuurlijk neem je op vakantie, bijvoorbeeld met het vliegtuig, de meest belangrijke spullen mee in de handbagage. Het liefst zou je alleen met handbagage reizen, maar dat is nu eenmaal niet altijd mogelijk. Zodra je je koffer uit handen moet geven, bijvoorbeeld voor het inchecken, is de kans aanwezig dat deze ergens tussen het inchecken en het inladen kwijt raakt. Met een goede reisverzekering ben je in ieder geval verzekerd voor de waarde die de koffer met de inhoud waard is.

Ook andere zaken goed verzekeren

Je kunt zomaar een keer in een conflict belanden waar je zelf niet uit kunt komen. Dat kan, bijvoorbeeld, gaan om een aannemer die jouw verbouwing niet goed heeft aangepakt, maar het kan ook gaan om een arbeidsconflict of een probleem met het uitzoeken van de verantwoordelijke van een aanrijding. Zelfs nog voor het conflict ontstaat kun je soms al wat hulp gebruiken. Het is daarom verstandig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Je staat er dan, in een conflictsituatie, niet alleen voor.