De vele voordelen van kunststof kozijnen

Je huis opleuken kan fantastisch zijn. Maar soms moet je dingen vervangen waarvan je niet meteen staat te juichen. Zoals de kozijnen van je huis. Je krijgt er niet ineens heel veel ruimte bij, zoals bij een uitbouw of veranda, en toch moet je best een flinke investering doen. Gelukkig zijn er ook mooie kozijnen waarvan je huis echt in waarde stijgt. En dan heb ik het niet alleen over geldwaarde, maar ook over gevoelswaarde. Met kunststof kozijnen bespaar je energie en geld, je woning ziet er weer top uit en je bent ook milieutechnisch goed bezig. Wat wil je nog meer?

Geldwaarde

Als je kozijnen aan vervanging toe zijn en je doet er niks aan, dan wordt je huis snel minder waard. Er is eigenlijk geen andere keuze dan ze te vervangen. Hier is best een investering mee gemoeid, dat moge duidelijk zijn. Qua aankoop maakt het niet zoveel uit of je voor houten kozijnen of voor kunststof kozijnen kiest. Maar het voordeel van kunststof kozijnen is dat ze enorm lang mee gaan en bijna geen onderhoud nodig hebben. Kunststof kozijnen hoeven bijvoorbeeld niet geschilderd te worden. Reken maar uit hoeveel dit scheelt aan verf (als je het schilderen normaliter zelf voor je rekening neemt), laat staan hoeveel het je oplevert als je anders een schildersbedrijf zou inhuren. Het enige dat je af en toe moet doen is de kozijnen schoonmaken met een sopje en verder heb je er vrijwel geen omkijken naar. Dat is toch heerlijk? Tel daarbij op dat je met kunststof kozijnen, voorzien van isolerend glas zoals HR++, ook nog eens flink op je energierekening gaat besparen en de keuze tussen hout en kunststof wordt een stuk makkelijker.

Gevoelswaarde

En dan is er ook nog de gevoelswaarde. Stel je voor dat je huis weer helemaal lekker in de nieuwe kozijnen zit? En elke keer als je thuiskomt zie je hoe mooi je huis is opgeknapt? Daar kan toch niks tegen op? En je hoeft echt niet te denken dat kunststof kozijnen minder mooi zijn dan houten kozijnen. Tegenwoordig heb je echt zulke mooie kunststof kozijnen. Of je nou in een villa of een twee-onder-één-kap woont, in de stad of in een dorp, het maakt allemaal niet uit. Voor elke woonstijl zijn er bijpassende kunststof kozijnen. Echt, stap maar eens een showroom van een goede leverancier binnen. Er gaat een wereld voor je open. Dan is er nog het feit dat kunststof kozijnen veel veiliger zijn dan houten kozijnen, waarmee ik maar wil zeggen dat inbrekers liever jouw huis met kunststof kozijnen voorbij lopen. Lekker veilig gevoel, toch? En – dit is misschien wel het belangrijkste voordeel op het gebied van gevoelswaarde – kunststof kozijnen zijn volledig circulair. Van oude kunststof kozijnen worden gewoon weer nieuwe gemaakt of er worden andere kunststof producten van gemaakt. Mooi toch? Als dat je geen goed gevoel geeft?

Gerelateerde artikelen

Ontdek

Een aandeel Pharming, interessant of niet?

De kans is best groot dat je nog nooit hebt gehoord van Pharming. Dit...

Een kunststof kozijn, daar heb je jaren plezier van!

Het laten plaatsen van een kunststof kozijn in een bestaande woning is altijd een...

Een betonvloer storten is een flinke klus

Een betonvloer storten is nu niet direct een klus die je regelmatig zult uitvoeren....

Wat te doen als je last hebt van muizen

Ongedierte in huis is natuurlijk niet erg fijn. Toch kan iedereen er last van...

Ongestoord binnen ontspannen met screens

Zonlicht kan binnenshuis voor warmte zorgen, slecht zichtbare schermen en meer. Toch hebben we...

Unieke onderdelen voor je badkamer

Een badkamer moet er fris en schoon uitzien. Daar doe je natuurlijk alles aan....

Categoriën