De tips voor een gezonde huid

0
369

De huid is ons grootste orgaan. En dat niet alleen, het is ook het orgaan dat zich aan de buitenkant van ons lichaam bevindt. Toch zorgen we er niet altijd zo goed voor. Dat is zonde want het is niet alleen goed voor onze huid als we hier meer tijd aan besteden, het werkt ook heel ontspannend. In deze blog vertel ik je meer over hoe je wat extra aandacht aan je huid kan besteden. Lees je mee?

Iedere huid is anders

Allereerst is het goed om voorop te stellen dat iedereens huid weer anders is en dat het ene dus beter voor jou werkt dan het andere. Het belangrijkste is om lief voor je huid te zijn en er zacht mee om te gaan.

Hydrateer je huid

Wist je dat veel mensen continu eigenlijk gedehydrateerd zijn. Ja, zelfs met water dat zo uit de kraan komt, drinken we vaak veel te weinig en dat zie je aan onze huid. Het is dan veel voller en ziet er over het algemeen gezonder uit. Daarna werkt genoeg vocht ook beter op onze gemoedstoestand, we krijgen er namelijk meer energie door.

Let op wat er binnenkomt

Ook wat je eet heeft invloed op de toestand van je huid. Zo kan het zijn dat bepaalde ingrediënten een allergische reactie geven op je huid, soms heb je dat niet eens zo door. Daarnaast krijgen we vaak van vetter eten veel puistjes en dergelijken en die kunnen voor littekens zorgen. Goed opletten dus. Genieten moet kunnen maar een beetje aandacht voor je huid is ook niet weg.

Oog op de buitenwereld

Ook stress heeft vaak een behoorlijke invloed op je huid. Omdat stress veel effect heeft op je lichaam in het algemeen zien veel mensen het al snel aan hun huid wanneer ze zich in een stressvolle omgeving of situatie bevinden voor langere tijd.

Geef jezelf iets extra’s  

Af en toe moet je dus even de tijd nemen en reflecteren op hoe je met je huid om gaat. En soms kom je dan tot de conclusie dat je huid wel iets extra’s kan gebruiken. Even lekker smeren, dat is gelijk een momentje voor jezelf. En dat beetje extra kan je jouw huid geven met de producten van Zo Skin Health. Zij hebben verschillende producten in hun assortiment om jouw huid weer te laten stralen. Kijk wat bij jou past en voor je het weet zie je het verschil!