De ideale kantoorruimte: zo doe je het

0
396

Het kantoor is een ruimte waar het gros van de mensen zich dagelijks bevind. Toch hoor je vaak dat kantoren er niet optimaal uit zien. Ze zijn vaak ingericht op praktische mogelijkheden en het interieur laat nog wel eens te wensen over. En dit is ontzettend zonde! Want als de woonkamer er fantastisch uit kan zien, waarom kan een kantoor dat dan niet? Een kantoor ontwerpen met als doel dat het ook visueel aantrekkelijk is om er te zijn, heeft een groot effect op de medewerkers. Het is heel prettig om te werken in een omgeving die ook heel goed en mooi is ingericht. Hierbij zijn er heel veel mogelijkheden die je kan overwegen om het kantoor er op zijn best uit te laten zien. Hier zijn een paar goede ideeën om het kantoor te upgraden naar een mooie en prettige ruimte!

Scheidingswanden

Om aparte ruimtes te creëren maar toch een open plek te behouden zijn scheidingswanden voor kantoren echt perfect. Het maakt het mogelijk voor de medewerkers om zich te concentreren zonder het gevoel te hebben dat ze helemaal afgezonderd zijn van de rest. Hierdoor is het een stuk makkelijker om effectief en productief bezig te zijn. Op een kantoor is het van belang dat de medewerkers het gevoel hebben dat ze samen aan het werk zijn en dit behoud je door het gebruik maken van scheidingswanden. Bovendien zijn ze verplaatsbaar en kun je met een scheidingswand kantoor de ruimte indelen zoals dat gewenst is.

Interieur

Het interieur van een kantoor is vaak erg pragmatisch, dat betekent overigens niet dat het saai hoeft te zijn. Probeer een kantoor wat meer in te richten zoals je dat thuis ook zou doen. Namelijk: wat is mooi, in plaats van wat is handig. Een mooie receptiebalie heeft veel invloed op hoe men het kantoor zou omschrijven. Wanneer dit op deze manier bekeken en aangepakt wordt, zullen medewerkers dit ook zo voelen en zich automatisch meer op hun gemak voelen waardoor de werksfeer wordt verbeterd.

Focus op contact

Dat medewerkers nog in contact met elkaar kunnen zijn ook al zijn ze bezig met hun eigen werk, is een van de belangrijkste elementen voor een kantoorruimte. Zorg ervoor dat het open blijft, dat collega’s elkaar kunnen zien en makkelijk naar elkaar toe kunnen lopen! Een goed voorbeeld is het kunnen zien van de receptiebalie en het zien wat er overal gebeurd. Dit sociale contact houdt het werk leuk en daar heeft de sfeer op de werkvloer in het algemeen ontzettend veel baat bij.