Adverteren, hoe doe je dat?

0
814

Een product bedenken wat nog niet bestaat en wat toch goed aan zal slaan is lastig. Maar dat product ook daadwerkelijk op de markt krijgen is nog lastiger: ook al is er een publiek en een doelgroep voor jouw product, hoe krijg je het bij hen terecht? Gelukkig is voor dat probleem al een lange tijd geleden een oplossing voor bedacht: advertenties en reclames. Door op willekeurige plekken jouw product te laten zien, tref je snel iemand die zich hierdoor bedenkt dat hij dit net nodig had. Maar met de nieuwste technieken heeft dit concept zich steeds verder uitgebreid, en kun je nu nog specifieker adverteren op jouw verwachte of gewenste doelgroep. 

Creëer eerst jouw gewenste image

Je kunt jouw product en bedrijfsnaam het beste presenteren door een kort woord, een afkorting, en een logo waarin dit met iets beeldends wordt gecombineerd. Dit heeft zich bewezen als iets wat het langst in mensen hun geheugen blijft hangen; en daardoor zullen ze jou eerder uitkiezen naast iets wat ze nooit eerder hebben gezien, zullen ze op jouw product komen als ze zoiets net nodig hebben, enzovoort. Dit werkt echter alleen als dit consistent blijft, want naamsbekendheid en herkenbaarheid van product en logo heeft tijd nodig om echt goed zijn werk te gaan doen. Denk dus goed na over hoe jij jezelf en je bedrijf en product wil presenteren in je logo of naam. 

Maak gebruik van SEO

Er zijn allerlei opties die adverteren makkelijker maken. Naast billboards en posters op straat kun je nu via internet zorgen dat jouw advertentie alleen bij diegenen terecht komt die ofwel in jouw doelgroep passen, of waarvan verwacht wordt dat zij interesse in jouw product hebben door bijvoorbeeld hun surfgedrag. 

Daarnaast is het een goed idee om een SEO expert in te schakelen. Een SEO-expert kan je helpen om eerder in zoekmachines gevonden te worden als mensen op zoek zijn naar een product wat jij aanbiedt, of een ander zoekwoord waar dit binnen past. Zij doen dit met speciale technieken. Hiermee bereik je niet alleen het juiste publiek in een grote mate, maar spring je er ook nog eens uit tussen de anderen. Daarnaast krijg je meer inzicht in je huidige publiek, wat weer helpt om jouw beeld van je doelgroep verder te finetunen. En dat kan je weer helpen bij zowel andere manieren van adverteren als het uitwerken van toekomstige SEO-tactieken voor jouw product. Ideaal dus!