Aan welke gelegenheden moet je denken voor zakelijke relaties?

0
231

Er zijn veel gelegenheden die zich ervoor lenen om even een cadeautje op te sturen naar een zakelijke relatie. Toch zijn er een aantal niet zo belangrijk en een aantal daarentegen juist wel. Hoe weet je welke dit zijn, en in welke gevallen is dit zo? Wij hebben ze op een rijtje gezet. Je vergeet nu nooit meer welke relatiegeschenken je in welke tijd van het jaar niet moet vergeten.

Nieuwjaar

Het nieuwjaar is uitermate geschikt om een relatiegeschenk te versturen naar een zakelijke relatie. Een nieuwe start, een nieuwe periode en nieuwe voornemens. Kies dan ook iets wat hier verband mee houdt. Bijvoorbeeld een kalender, een poster of een pakket met allemaal goede voornemens.

Pasen

Pasen is voor veel mensen niets bijzonders, hoewel er toch ook een grote groep mensen is die er wél waarde aan hecht. Het is een tijd van familie, gezelligheid en bovenal een tijd waarin zeer veel chocolade wordt genuttigd. Paasgeschenken zijn voor veel bedrijven niet heel standaard, en juist daarom kun je je ermee onderscheiden. Er zijn tal van opties die je kunt kiezen voor zakelijke relatiegeschenken met pasen, maar bij uitstek is iets met chocolade geschikt. Verstuur bijvoorbeeld brownies per post voor heel zijn of haar gezin, dan kunnen ze samen genieten en pasen samen vieren. Zoals het hoort!

Verjaardagen

Verjaardagen zijn ook niet de standaard situaties die zich lenen voor een zakelijk relatiegeschenk. Toch is het zeer goed om te doen in bepaalde gevallen. Bijvoorbeeld wanneer je wat hechter met je zakelijke relatie bent. Jullie bedrijven al langer samen zaken en kennen elkaar al wat langer. In zo’n geval kun je bijvoorbeeld ook iets opsturen wanneer zijn of haar partner jarig is, of de kinderen. Alleen een kaartje wordt dan vaak al enorm gewaardeerd. Zet het in je agenda voor een paar dagen van tevoren, zo vergeet je het niet.

Kerst

Kerst kan natuurlijk niet vergeten worden. Een tijd van samenkomst, even ontspanning en bovenal; genieten. Met wie je zakelijke relatie ook geniet, dat maakt voor jou niet uit. Zorg ervoor dat het iets is waar hij of zij samen met iemand van kan genieten, dit sluit goed aan bij de bedoeling van kerst. Een leuk bordspel, een diner cadeaubon of een goede fles wijn; het is enorm simpel maar doeltreffend. Makkelijke keuzes dus!