4 tips voor het kopen van een nieuwe bank

0
444

Een nieuwe bank kopen is een behoorlijke aanschaf en daarom is het juist extra belangrijk om hier een goede keuze in te maken. Je zit er tenslotte dagelijks op. Hoe groot moet de bank zijn? Wat voor zitcomfort past bij mij? Welke stijl staat mooi in mijn interieur? Het zijn allemaal vragen die door je heen kunnen gaan wanneer je een nieuwe bank gaat aanschaffen. We geven je graag 4 tips die jou helpen bij het maken van een goede keuze voor je nieuwe bank.

De bank past niet

Wordt de nieuwe bank bij je thuis geleverd, is hij te groot! In een grote woonwinkel ogen meubels relatief klein. Dit komt omdat ze in een grote ruimte zijn geplaatst, waardoor ze optisch kleiner lijken. Eenmaal in de woonkamer blijken ze toch een stuk groter te zijn dan gedacht. Voorkom dat je een te grote bank aanschaft: meet voor een bezoekje aan de winkel de ruimte goed op of neem de plattegrond van jouw woonkamer mee. 

De juiste opstelling

Belangrijk is dat je goed naar de ruimte kijkt. Heb je een grote woonkamer? Kies dan niet voor een te kleine bank, dit valt weg in de ruimte. Ook is het belangrijk dat je genoeg zitplaatsen hebt. Wil je graag flexibel zijn in de opstelling? Kies dan niet voor een vaste hoekbank, maar voor een bankstel of een bank met fauteuils. Wil je wel graag een hoekopstelling? Een modulaire hoekbank bestaande uit losse elementen is dan een goede optie. Zo kun je de opstelling elke keer weer opnieuw ontwerpen en indelen. 

Hoekbank met relaxfunctie (1)

Comfortabel zitten 

Heerlijk loungen of heb je toch liever een actieve zit? Het comfort van een bank is wellicht wel de belangrijkste keuze die je moet maken bij de aanschaf van een nieuwe bank. Vind je het juist fijn om te ontspannen in zachte kussens of kies je voor een actievere zit met stevige zit- en rugkussens? Ook is het belangrijk dat de zithoogte en zitdiepte aansluiten op jouw postuur. Vind je het heerlijk om weg te zakken in een zachte loungebank, maar krijg je na een avondje bankhangen last van je rug? Overweeg dan een relaxbank of hoekbank met relaxfunctie. Zo ontspan je jouw lichaam na een lange dag en behoud je een goede ondersteuning van jouw nek en rug. 

Bepaal je stijl 

Zie je door de bomen het bos niet meer? Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe bank kom je erachter dat er enorm veel keuze is. Zoveel verschillende modellen, stijlen, kleuren, materialen, dat je niet meer weet waar je moet kijken. Bepaal eerst welke woonstijl bij jou past, zo maak je de selectie al een stuk kleiner. Ontdek vervolgens welke bank jij fijn vindt zitten. Heb je de ideale bank gevonden? Kies dan voor een kleur en materiaal dat past bij jouw interieur en bepaal de ideale opstelling. Zo kies je de bank die perfect past in jouw interieur en aansluit op jouw wensen.