Wat kan je doen om te voorkomen dat de wc overstroomt?

0
387

Wanneer je net verhuisd bent, heb je een grote kans dat je er een nieuwe vloer in hebt laten leggen. Of de oude vloer was al prachtig van zichzelf. Maar het is hoe dan ook echt niet tof wanneer je vloer kapot gaat of vies wordt, omdat het toilet is overstroomd. Soms komt het doordat het teveel heeft geregend, dan kan het riool het regenwater niet op tijd afvoeren. Soms komt het doordat er een blokkade zit in de afvoerbuis. Wat de reden ook is, je wilt er het liefst nooit mee te maken krijgen.

Gooi geen absorberende of grote items in het toilet

Gelukkig kan je zelf veel doen om dit te voorkomen. Zo doe je er goed aan om geen hygiëneartikelen in het toilet te gooien. Maar simpelere items als wegwerp schoonmaakdoekjes, daar wordt vaak niet aan gedacht. Gooi je die namelijk vaak in de wc, dan heb je grote kans dat de afvoer een keer verstopt raakt. Het doucheputje raakt snel verstopt met haren, dus het is verstandig om die regelmatig schoon te maken, bijvoorbeeld één maal per week.

Gooi er regelmatig iets doorheen dat ontstopt

Er zijn verschillende manieren om je afvoer regelmatig te reinigen, nog voordat het verstopt raakt. Zo helpt een fles cola goed om je afvoer weer leeg te krijgen. Ook heet water met afwasmiddel is een goede manier. Daarnaast kan je ook azijn en bakpoeder gebruiken. Deze twee samen krijgen en chemische reactie en zorgen er zo voor dat ze bijna alles op hun pad meenemen. Maar stop er niet zelf je hand in. Daarnaast zijn er ook genoeg chemische spullen in de aanbieding, die je ook beloven van je verstopping af te komen. Let daarbij wel op dat deze niet je leidingen aantasten.

Toch overstroming? Deze tips helpen

Alles goed gedaan en is je wc toch overstroomd? Dan is dat heel spijtig voor je. Grote kans dat je schade hebt aan de vloer of aan je meubels. Klik even op riool ontstoppen Arnhem om op de site van een kundig ontstoppingsbedrijf te komen. En woon je elders in Nederland? Geen probleem, dit bedrijf zit in heel veel plaatsen door het hele land. Nadat je hen hebt gebeld ga je direct foto’s maken van de schade en bel je meteen met je opstalverzekering. Het komt goed.