Wat doe je met de meubels van je overleden ouders?

0
679

Het is natuurlijk best wel een gevoelig onderwerp, maar heb je al eens nagedacht over wat je met de inboedel van het huis van je ouders doet wanneer deze overlijden? Het loont de moeite daar alvast het gesprek over aan te gaan en te bespreken wat iedereen van deze kwestie vindt. In veel gevallen blijven er immers meubels en bezittingen over die niemand wil hebben, en waar breng je deze naartoe? Gelukkig zijn er bedrijven, zoals Fontein Ontruimingen, die je daarbij kunnen helpen. Maar hoe werken zij precies?

Een woning ontruimen na overlijden

Ongeacht de leeftijd van de overleden persoon blijven er altijd meubels in de woning achter die niemand wil hebben. Deze kun je natuurlijk naar de kringloop brengen, maar veel mensen vinden het een enorm pijnlijk proces om dit zelf te moeten doen. Ze hebben een emotionele band met al deze meubels, en ondanks dat ze ze zelf niet kwijt kunnen doet het ze pijn om ze te moeten verhuizen. Een woning ontruimen na overlijden brengt immers heel veel herinneringen naar boven, en soms zijn deze simpelweg te pijnlijk. Schakel in dat geval een bedrijf in dat gespecialiseerd is in woningontruimingen, zoals Fontein Ontruimingen. Zij hebben zeer veel ervaring met het ontruimen van huizen, en behandelen alles wat erin staat met respect. Ongeacht wat ze in de kasten en/of lades tegenkomen zullen ze alles verdelen in verschillende categorieën, en voor elk item een passende bestemming vinden.

Welke items en meubels worden weggegooid?

Het kan natuurlijk zijn dat er meubels en/of spullen in de woning staan die werkelijk niets meer waard zijn of waar niemand iets mee kan. Dit soort zaken wordt doorgaans naar de stort gebracht. Ook dit kan voor de kinderen van de overledenen pijnlijk zijn, vandaar dat zo’n ontruimingsbedrijf het graag voor je uit handen neemt. Je betaalt enkel voor de uren die ze moeten maken om de spullen naar de stort te brengen, en eventueel voor het storten zelf. Het feit dat je dit alles niet zelf hoeft te doen is voor veel mensen een grote opluchting.

Moet zelfs de vloerbedekking verwijderd worden?

In het ergste geval betreft het een huurwoning, en willen de nieuwe huurders helemaal niets gebruiken van wat er nog in de woning aanwezig is. Dan moeten dus zelfs de vloerbedekking, de gordijnen en alle andere zaken verwijderd worden. Dit is niet alleen heel vervelend, maar ook nog eens een echte rotklus. Daarom is het goed om te weten dat je zelfs dit soort klussen kunt uitbesteden, en de gehele ontruiming in één dag kunt laten uitvoeren.