Opzoek naar de juist USB C adaoter

0
387

Heb je net niet de juist poort op je laptop of macbook zitten maar beschik je wel over een usb c poort? Dan kun je misschien een usb c adapter gebruiken. Die zorgt ervoor dat je toch de nodige aansluiting kunt gebruiken op jouw apparaat. Het werkt niet alleen bij laptops maar het werkt ook bij telefoons en tablets mits deze een usb c poort hebben. Een usb c adapter wordt ook wel een usb c converter genoemd. Dit komt omdat hij er voor zorgt het usb signaal omzet in een ander signaal.

Verschillende soorten adapters

Het zou kunnen dat jouw laptop niet beschikt over een VGA poort. Vaak is dat geen probleem wat veel al kun je andere schermen aansluiten met een hdmi kabel. Maar als je misschien een presentatie moet geven op een beamer of een digitaal bord gaat dat vaak via een VGA kabel. Dan heb je een handige usb c adapter nodig die van het usb signaal een VGA signaal maakt en kun je moeiteloos gebruik maken van de beamer. En wanneer je sneller internet wilt hebben en de wifi net niet snel genoeg is, kun je een ethernetkabel gebruiken om je internetsnelheid te vergroten. Maar niet ieder apparaat heeft een ethernetpoort. Ook daar zijn usb c adapters voor. Zo kun je alsnog gebruik maken van een ethernetkabel en heb je sneller internet. En stel je wilt een film kijken op de tv kun je door middel van een hdmi kabel jouw laptop aansluiten op de tv. En niet iedere laptop heeft meer een hdmi poort. Ook daar hebben ze handige usb c adapters voor zodat je met gemak je laptop kunt aansluiten op een tv of beeldscherm met een hdmi kabel.

Usb c hub

Iets wat erg lijkt op een usb c adapter is een usb c hub. Deze ziet er qua uiterlijk bijna identiek uit maar de werking is anders. Een usb c hub gebruik je om meer usb poorten op je apparaat te krijgen. Denk aan bijvoorbeeld een muis, een toetsenbord en een headset. Dan heb je al snel alle usb poorten vol zitten. Dan kun je een usb c hub gebruiken om nog een paar extra usb poorten te krijgen. Dan lever je dus 1 usb c poort in om er meer voor terug te krijgen. Verder zijn er wel usb c hubs waar je ook een ethernetkabel maar dat is vaak een uitzondering. Dus bij een usb c adapter wordt het signaal geconverteerd naar een ander signaal zoals bijvoorbeeld een hdmi signaal waarbij een usb c hub het signaal niet wordt geconverteerd maar het extra poorten biedt voor jouw laptop.