Klussen maar!

Je woning upgraden!

Nog wel verliefd op de buurt, maar niet langer tevreden met je huisje? Verhuizen is niet altijd de oplossing, zoek eerst eens de mogelijkheden binnen je eigen woning! In deze blog noem ik wat klus-opties die jouw huis kunnen voorzien van een stuk meer leefplezier!  

Schuifpuien plaatsen

Woon je in een rijtjeswoning of doorzonwoning? Dan is vaak de gevel naar je tuin toe voorzien van een relatief hoge borstwering. Beeld je eens in hoe dezelfde achtergevel er uit zou zien, als je hier een verdiepingshoge schuifpui in zou plaatsen. Je tuin wordt letterlijk het verlengstuk van je woonkamer, en je zal veel meer licht in huis krijgen.

Kozijnen vervangen

Bladdert de verf af van je houten kozijn, of tocht het in huis? Misschien zijn je kozijnen wel aan vervanging toe. Het grootste voordeel van kunststof kozijnen is, naast de goedkope prijs, dat het zeer onderhoudsvriendelijk is en energiezuiniger door een hogere isolatiewaarde. Ook kan je er voor kiezen slankere aluminium kozijnen te plaatsen, maar vaak loopt de prijs hiervan hoog op. Je kan er voor kiezen de bestaande kozijnen één op één te vervangen door een nieuw soortgelijk model, maar wie weet ben je wel toe aan iets anders. Bijvoorbeeld een andere vlakverdeling binnen de kozijn, met grotere ruiten glas, of misschien breek je wel een heel stuk van de gevel open om meer licht naar binnen te laten. Nu is het moment!

Dakkapel

Ook een dakkapel kan een verrijking zijn voor je woning. Een voorheen donkere, onbruikbare zolder kan worden omgetoverd tot nieuw, bruikbaar kamertje. Of misschien wil je wel gewoon extra bruikbare vierkante meters in een kamer met enkel een daklicht.

Serre

Mocht je er de ruimte en het budget voor hebben, zou je een serre kunnen aanbouwen. Een serre is een glazen ruimte. Je kan er voor kiezen dit ook volledig te verwarmen, of het te laten fungeren als buffer tussen binnen en buiten, waardoor er een tussenklimaat heerst. Niet alleen maak je een fijne lichte ruimte, ook biedt het kansen veel energie te besparen. Met name in de herfst en lente zal deze glazen ruimte snel opwarmen, warmte die je binnen kan benutten en dus niet hoeft te stoken!

Nieuwe keuken

De keuken is vaak het hart van je huis. Een nieuwe keuken kan daarom ook een heel ander gevoel geven aan je woning. Bijvoorbeeld wanneer je er voor kiest je keuken open te breken en te verbinden met de woonkamer. Maar de ingreep hoeft niet zo groot te zijn voor een resultaat. Ook het vervangen van het keukenblok zelf, of misschien zelfs alleen een likje verf, kan een wonderlijk effect opleveren!

Gerelateerde artikelen

Ontdek

Het beste verjaardagscadeau voor mijn vriend

Mijn vriend is helemaal gek van auto’s. Ik ben daarom eens gaan nadenken wat...

De beste investeringen voor de winter

Het zou nog hartje zomer moeten zijn, ondanks dat het weer misschien iets anders...

Heerlijk genieten van het zomerse weer

Heerlijk genieten dit: na weken van regen is het eindelijk weer lekker zomers weer...

Tips om iets leuks te doen met je digitale...

Heb jij ook je hele telefoon vol staan met allemaal foto’s, van jaren terug...

Reis maken door het Midden Oosten? Dit moet je...

Voordegenen die een culturele rondreis willen maken kunnen hun hart luchten in het Midden...

Connecties maken en onderhouden

Als ik iets heb geleerd in mijn leven, dan is het wel dat netwerken...

Categoriën