De details in je huis

0
176

Thuis is onze basis. Hier komen we na een lange werkdag om uit te rusten en tijd te besteden aan de passies in ons leven. We spenderen de avonden met onze dierbaren en maken ons op voor nieuwe werk en/of studiedagen. In deze blog vertel ik je hoe je jouw huis optimaal decoreert, zodat het echt als ‘thuis’ voelt. Lees je mee?

Van de muren tot de tegels

Ja, thuis is de basis. Maar die basis bestaat ook uit een basis. Snap je me nog? De basis van het huis zijn onder andere de muren en de vloeren. Vaak gaan we hier snel overheen, kiezen we een neutrale kleur en een simpele vloer en laten het daarbij. Maar als je er meer moeite in stopt, verhoog je in één keer de basis van je huis qua esthetiek. Denk aan mooie tegels in de badkamer en keuken of behang een muur in de woonkamer met fotobehang zodat deze er echt tussenuit springt.

Groen in huis

Ook mogen planten niet ontbreken in je huis. Niet iedereen is even vaardig met deze groene vrienden maar het is toch makkelijker dan je denkt. Even voorbereiden en voor je het weet is jouw huis ook een groene oase. Niet alleen breng je zo levendigheid in je huis, planten kunnen ook een positieve uitwerking hebben op je gemoedstoestand. Zo zijn er planten die stoffen afgeven waardoor je je juist slaperig of energiek voelt. En vergeet ook de lucht reinigende kwaliteiten niet!

Over de raambekleding

Dan de ramen. Die mogen we niet vergeten. Als je veel natuurlijk licht in je huis krijgt, is dat natuurlijk heel fijn maar je wilt ook af en toe de boel af kunnen sluiten. Bijvoorbeeld als je gaat slapen of als je in een drukke buurt woont en niet constant pottenkijkers wilt hebben. In dat laatste geval kan je kiezen voor plisse gordijnen op maat . Plissé gordijnen zien er niet alleen chic uit, ze zorgen er ook voor dat men niet zomaar naar binnen kan kijken maar dat licht nog wel doorkomt. Zo heb je het beste van twee werelden. En voor de slaapkamer wil je natuurlijk iets hebben dat er overdag mooi uitziet en ‘s nachts ook nog goed verduisterd. Kies dan voor rolgordijn op maat bestellen . Zo zijn ze overdag uit het zicht en ‘s nachts komt er geen licht doorheen. Plus, als ze op maat gemaakt worden voorkom je ook dat licht langs de zijkanten alsnog de kamer inschijnt.