Belang van een goede fundering

0
371

Bij het bouwen van een huis of ander pand komen veel dingen kijken. Zo is niet alleen de vorm, grootte en hoogte van het huis belangrijk, maar ook de grond waarop het huis gebouwd wordt. Deze stap ziet men vaak over het hoofd. Om te voorkomen dat een huis inzakt en er funderingsschade ontstaat, is het dus belangrijk om op de hoogte te zijn van alle mogelijkheden die er zijn om een huis of pand te verstevigen. 

Zachte grond in Nederland

De grond in Nederland is zacht. Hierdoor is het extra van belang dat de fundering van panden stevig is en zorgvuldig wordt gelegd. Heien is een goede manier om de ondergrond van een pand te verstevigen. Het is zonde dat veel mensen niet weten wat heien precies inhoudt en wat het voordeel ervan is. Het is namelijk een handige techniek waarbij men heipalen in de grond slaat. Wanneer deze stap is voltooid, kan er zonder zorgen verder gebouwd worden op de fundering en kan het leuke werk, zoals de inrichting van een pand, beginnen. Lees je dit en besef je dat jouw pand geen goede fundering heeft? Geen zorgen. Het is ook mogelijk om achteraf de fundering van je pand te verstevigen door middel van heipalen. Dit kost wel meer geld. 

Manieren van heipalen boren

Woon je in een dichtbebouwde buurt en wil je jouw buren niet tot last zijn met trillingen die ontstaan door het heien van palen? Dat is natuurlijk volkomen begrijpelijk. Hier is gelukkig een goede oplossing voor. Naast het heien van palen is het ook een optie om de palen in de grond te boren. Heipalen boren geeft hetzelfde effect als het heien van palen. Het verschil bij het boren van palen is dat de palen niet de grond in worden geslagen. Een schroeftechniek duwt de palen namelijk in de grond. Bij deze techniek komen er minder trillingen vrij, waardoor je kunt voorkomen dat dicht bijstaande panden geen schade oplopen. 

Gescheurde vloeren

Wanneer een pand een slechte fundering heeft, kan het zijn dat er scheuren ontstaan in de vloer. Dit is natuurlijk niet prettig. Gelukkig bestaat er een oplossing voor dit probleem die ook nog eens milieuvriendelijk is, namelijk een bodeminjectie. Bij een bodeminjectie lijm je een gescheurde vloer door de scheur te vullen met Biofill-hardschuim. Deze schuim zorgt ervoor dat de vloer weer samenkomt en niet verder scheurt. Het grote voordeel van Biofill-hardschuim is dat het ontzettend milieuvriendelijk is. Het bevat geen chemische stoffen die slecht zijn voor het milieu. Het is dus een echte win-winsituatie.