Reis maken door het Midden Oosten? Dit moet je zien!

Voordegenen die een culturele rondreis willen maken kunnen hun hart luchten in het Midden Oosten. Dit deel van de wereld heeft zo’n rijke geschiedenis dat je hart al snel een paar slagen overslaat wanneer je jouw ogen erover laat gaan. Van Jordanië en Israël tot Turkije, alles komt voorbij. Ben jij benieuwd welke plekken jij absoluut niet mag overslaan? Lees erover in dit blog!

Het Midden Oosten begint bij Turkije

Wie voor het eerst naar Turkije gaat om de omgeving te bekijken in plaats van de hele dag in een resort te vertoeven weet niet wat ze mee maken. Vaak vlieg je bij het begin van een culturele rondreis door Turkije op Istanbul. Je moet maar even goed kijken welke vliegtickets Turkije je dan regelt.

Alleen al deze stad is een geweldige mengelmoes van oud en nieuw. Traditie ontmoet de moderne wereld in volledige harmonie. Neem eens een kijkje in de Sultanahmet-moskee of de Aya Sofia. Dit zijn namelijk twee bezienswaardigheden die je gezien moet hebben na een bezoek aan deze metropool.

Wanneer je besluit om niet op Istanbul te vliegen, maar meer het zuiden van Turkije wil ontdekken, is Ankara een mooi alternatief. In de omgeving van deze stad kan je jouw hart ophalen aan de oude Byzantijnse stadsresten en Romeinse bouwwerken bezoeken.

Reis verder naar Israël en Jordanië

Wanneer Turkije je niet helemaal ligt terwijl je toch van de Midden Oosterse cultuur houdt, kan je ervoor kiezen om naar Israël op reis te gaan. Je vliegt het land binnen op Tel Aviv. Je wilt namelijk niks missen van al het moois dat deze stad jou te bieden heeft!

Deze vrij moderne stad aan het water biedt de cultuurliefhebber alles wat ze maar nodig heeft. Van trendy restaurants en hippe barretjes, tot een van de oudste havenplaatsjes ter wereld die dicht bij de stad gelegen is.

Als je toch liever deze mooie stad overslaat en direct naar het centrum van de gelovige wereld wil doorreizen, zal niemand je tegenhouden. Jeruzalem is een bruisende stad, ondanks het feit dat haar verleden veel tumult kent. Er is hier té veel om in één keer te bekijken, dus een tweede reis hier heen is zeker geen slecht idee.

Vanuit Jeruzalem kan je gemakkelijk doorreizen naar Jordanië. Zorg wel dat je een geldig visum hebt, anders kom je het land niet in. onder de Dode zee (die ook zeker een bezoekje waard is!) ligt de eeuwenoude stad Petra. Omdat deze stad compleet uit rood zandsteen is gehouwen, staat deze plek op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Het bezoeken aan één van de zeven wereldwonderen is opzich al een goed idee als cultuur liefhebber, toch?

Gerelateerde artikelen

Ontdek

Tips voor leuke huis accessoires

Als je je nieuwe huisje ingaat en alles wat er verbouwd moest worden is...

Een carrière als kunstenaar

Wanneer je zegt dat je kunstenaar wilt worden dan kijken mensen je aan van...

Gratis theorie lessen volgen voor rijbewijs

Een droom van vele jongeren is auto rijden. Helaas kan dat niet zonder dat...

Op zoek naar reisgezelschap? Ga eens op zoek naar...

Ben je op zoek naar reisgezelschap? Ga dan eens op zoek naar een reisorganisatie...

De juiste schoonmaak

Misschien loop je wel eens rond op kantoor en vraag je je af, wie...

Een pre-workout

Misschien heeft heel het wel eens langs zien komen in een reclame of ziet...

Categoriën